Aer, păsări, bere

by Vlad Drăgoi

Salturi bruște de la o stare la alta apar în tot volumul – un teren accidentat, un peisaj dostoievskian al ființei umane surprins întotdeauna cu seninătate și adesea cu umor. Vlad Drăgoi aduce în Aer, păsări, bere o voce de o naivitate cuceritoare, o privire proaspătă care scoate la suprafață frumesețea pentru a se bucura de ea, o conștiință care, chiar și atunci când și le caută în amintire, își găsește păcatele parcă cu seninătate. O carte despre bucuria de a fi om.

– Diana Geacăr

Vlad Drăgoi scrie bine – și ce dacă, sunt destui care scriu bine. Ce mă prinde și-mi place foarte mult la Vlad Drăgoi e că scrie o poezie morală. În sergio leone, divagațiile și glisările de la o amintire la alta nu vin din fluxul modernist al asociațiilor libere, ci ca rezultat al unei conștiințe care pe dedesubt se îndoiește tot timpul de sine, „oare am făcut bine?”. În Aer, păsări, bere Vlad Drăgoi duce proiectul mai departe, îmbrăcând haina franciscanismului și înfrățindu-se cu toate ființele nevinovate: păsări, flori, cățeluși.

– Adi Schiop

Published: 2020
ISBN: 978-606-94863-8-2
Length: 90 pages
Dimensions: 11 x 18 cm
Price: 35 RON
Cover photo: Bogdan Coșa

About the author

Vlad Drăgoi s-a născut în 1987 la Codlea, județul Brașov. A urmat cursurile Facultății de Litere în Brașov și a debutat în 2008, la Editura Lumen din Iași, cu volumul de proză Istoria artelor sau memoriile unui veleitar incognito. Urmează, în 2013, volumul de poezie Metode, publicat la Casa de Editură Max Blecher, și, în 2015, volumul Eschiva (poezie, Editura Cartea Românească), pentru care primește, în cadrul Galei Tinerilor Scriitori, premiul pentru Tînărul scriitor al anului 2015, premiu obținut din nou pentru volumul de poezie sergio leone, apărut în 2017 la Editura Charmides. În 2019 apare romanul Mica mea inimă de om singuratic, la editura Polirom. A tradus poezii de Jim Harrison și Philip Schultz.

By the same author:

Vlad Drăgoi, Istoria artelor sau memoriile unui veleitar incognito, Editura Lumen, 2008.
 
Vlad Drăgoi, Metode, Casa de Editură Max Blecher, 2013.
 
Vlad Drăgoi, Eschiva, Cartea Românească, 2015.
 
Vlad Drăgoi, sergio leone, Editura Charmides, 2017.
 
Vlad Drăgoi, Mica mea inimă de om singuratic, Editura Polirom, 2019.