Colectiva

by Ioan Coroamă

Colectiva mi-a amintit de Boards of Canada și cred că o idee bună ar fi să citești textele lui Ioan Coroamă cu BoC în fundal. E multă lumină aici și dăruire; Colectiva te ghidează într-o meditație lucidă, un joc poetic pentru zile solare.

– Ana Ivan

Ioan Coroamă scrie o poezie fractalică și expansivă, în care amalgamează sinestezic o mare diversitate de tipuri de discurs, dispozitive formale și niveluri ale realității. Expansivitatea sa nu este însă una egotică, așa cum se întîmplă de obicei la poeții care aparțin acestei familii, ci mediatoare, pînă la hibridizare cu non-umanul. Vocea care se naște aici își transformă propria arhivă de semnificații într-un mod care le depotențează agresivitatea. După multă vreme în care poeții au mizat totul pe cîntecele experienței, volumul de față dovedește că avem de a face cu o turnură în forță spre cîntecele inocenței.

– Andrei Doboș

Published: 2022
ISBN: 978-606-95257-9-1
Length: 86 pages
Dimensions: 11 x 18 cm
Price: 35 RON
Cover image: Matei Rădulescu

About the author

Ioan Coroamă (n. 2001, Iași) este student în anul II de licență în cadrul Departamentului de Filosofie, UAIC, Iași. A publicat poeme și traduceri în revistele Poesis International, Euphorion, Echinox, Vatra, Steaua, Timpul. În liceu a fost prezent în cadrul unor rezidențe literar-artistice dedicate liceenilor, precum LiterArt sau Super sau în cadrul unor cluburi de lectură precum Institutul Blecher și Nepotu’ lui Thoreau. Actualmente face parte din colectivul redacțional al revistei Mafia Sonetelor.