La marginea bună a corpului

by Raluca Boantă

Raluca e singura persoană din viața mea de adult cu care am corespondat prin emailuri lungi pe care le citeam mereu ca pe niște poeme, La marginea bună a corpului aduce o intimitate de care eram deja pregătită, și totuși mă surprinde, ca un gest cald într-o zi în care chiar ai nevoie de el. E o carte pentru noi toți cei care ne gândim atât de des la toate modurile în care-ți poate ceda corpul, dar ne și bucurăm atunci când îl credem, în sfârșit, că e tânăr și puternic și de partea noastră, pentru noi toți cei atenți la toate mișcările fine, pentru noi toți cei forever overwhelmed.

– Cătălina Stanislav

Cred că dacă am citi mai des cărți ca asta, ne-am împăca mai ușor cu timpul, cu oboseala, cu frumusețea și distanțele ei și am fi, în general, oameni mai ok. Mereu atentă la oscilațiile tranziției de la tinerețe la gesturile responsabile ale maturității, La marginea bună a corpului e cadoul pe care oricine merită să și-l facă.

– Alex Văsieș

Published: 2022
ISBN: 978-606-95498-1-0
Length: 76 pages
Dimensions: 11 x 18 cm
Price: 35 RON
Cover image: Andrei Furnea

About the author

Raluca Boantă (n. 1996, Bistrița) a urmat cursurile Facultății de Litere a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, unde locuiește în prezent. Selecții din poemele ei se găsesc în revistele culturale „Zona Nouă”, „Echinox”, „Euphorion”, „Subcapitol” și în câteva antologii apărute în urma participării la taberele de creație de la Săvîrșin („la negru”, „Bungalou 6”, „Jde Jderi”).