Nimeni

by Philip Schultz

translated by Vlad Drăgoi

Discursul lui Philip Schultz mă duce cu gîndul la maeștri moderniști precum Isaac Rosenberg sau Hart Crane. Un lucru pe care l-am admirat mereu la poezia sa este tandrețea absolut sfîșietoare, departe de un banal sentiment al milei, mai palpabilă ca niciodată în volumul Nimeni. E ca și cum durerea noastră colectivă îi apasă întreaga ființă.

– Gerald Stern

Poemele lui Philip Schultz și-au cîștigat demult locul binemeritat în poezia americană. Mărcile sale stilistice sunt directețea emoțională, profundă, și diatribele inteligente țintite către dumnezeu, cititor și el însuși. Un poet american lipsit în întregime de afectare, o poezie de o forță feroce.

– Tony Hoagland

Cînd tînguitoare, cînd jubilantă, muzica acestor versuri dizolvă tot ce este între sine și firmament, subliniind abilitatea remarcabilă a lui Schultz de a empatiza cu cei ce îl înconjoară. Ca și în alte dăți, determinarea sa de a exulta în fața singurătății, a calamității, face din Nimeni o carte splendidă.

– Floyd Collins, The Gettysburg Review

Published: 2021
ISBN: 978-606-95103-8-4
Length: 132 pages
Dimensions: 11 x 18 cm
Price: 35 RON
Cover photo: Veronica Ștefăneț

About the author

Philip Schultz is the author of five collections of poetry, including the National Book Award nominee Like Wings. A recipient of fellowships from the Guggenheim Foundation and the National Endowment for the Arts, he is also the founder of the Writers Studio in New York.

By the same author:

Philip Schultz, Luxury, W.W. Norton, 2018
Philip Schultz, The Wherewithal, W.W. Norton, 2014
Philip Schultz, My Dyslexia, W.W. Norton, 2011
Philip Schultz, The God of Loneliness, Harcourt, 2010
Philip Schultz, Living in the Past, Harcourt, 2004
Philip Schultz, The Holy Worm of Praise, Harcourt, 2002
Philip Schultz, My Guardian Angel Stein, 1986
Philip Schultz, Deep Within the Ravine, Viking, 1978 (cîștigător al premiului de poezie Lamont, oferit de Academia Poeților Americani)
Philip Schultz, Like Wings, Viking, 1978 (cîștigător al premiului Academiei American de Arte și Litere, nominalizat la National Book Award)