softboi mimosa

by Tudor Pop

Beware the Power Puff poet!

– Vlad Moldovan

Oricât de artificial s-ar formula mediul, poezia lui Tudor Pop (chat pe frânturi de interacțiune delicată, autosubminare încântătoare prin fixații – la limită cu afectivitatea invazivo-cool) devine un soi de ocrotitoare expunere emoțională 🙂 Crizat și tandru, cvasi-subiectul caută să adore, ajustându-se „depri-lipicios”. În textele tăiate aproape perfect, ceva parfumează constant peisajele multicolore de versat digital, ceva care subminează prietenos până la capăt.

Citiți sau, mai degrabă, ascultați și priviți mental incantațiile queer în aventura apropierii: sunt aici ecouri din „ochi roșii polaroid” sau din „umilirea animalelor” cum de la „Oana Văsieș” n-am mai găsit. Și sunt, categoric, multe alte elemente situate dincolo de aceste câteva referințe.

Cosmina Moroșan

La limita dintre analog și digital, Tudor Pop investighează—cu ajutorul unui feed poetic—noi practici creative. O carte care va genera multe discuții.

Alex Văsieș

 

 

About the author

Tudor Pop s-a născut in 17 noiembrie 1999 la Baia Mare. Studiază la Facultatea de Litere, Universitatea Babeș-Bolyai, Cluj-Napoca.

A publicat în revista Steaua, pe DLITE și în revista Vatra într-un dosar cu tineri poeți nedebutați. A participat la concursuri și ateliere pentru poeți tineri ( LicArt, Super) și a citit la Nepotu’ lui Thoreau și la Lecturi în Atelier.

Published: 12/12/2019
ISBN: 978-606-94863-2-0
Length: 72 pages
Dimensions: 11 x 18 cm
Price: 35 ron
Cover photo: Thea Lazăr – How to Be Yourself (video still) – 2017